Na spletu je zaokrožil recept, ki je navdušil vse ljubitelje čokolade! Recept je preizkusila tudi Ana in nam ga zaupala. Imenuje se po čokoladici kinder maxi king, ki se ji nikoli ne morem upreti! p.s torta je baje še boljša kot čokolada sama! :) norooo

Sestavine za biskvit:

15 dag moke

2 vanilijevega sladkorja

1 pecilni prašek

4 jajca

100 g jogurtovega masla

5 jedilnih žlic kakava

80 g mlečne čokolade

1/2 skodelice sladkorja

Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor pa penasto vmešamo. Maslo in čokolado raztopimo nad paro, nato počakamo da se mešanica ohladi. Ko je popolnoma ohlajena, jo vmešamo k penasto stepenim rumenjakom in sladkorju. Med mešanjem dodamo moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu pa na rahlo vmešamo puhast sneg.

Pekač obložimo s peki papirjem in vam vlijemo maso, v ogreto pečico postavimo pekač za 10 do 15min. Z zobotrebcem preverite če je masa pečana. Ko je biskvit dobro ohlajen ga prerežite na pol, da dobite 2 oblata.

 Potrebujemo tudi kondenzirano mleko. Potrebno ga je 1,5h namakati v topli vodi da nastane karamela. Karamelo boste potrebovali kasneje.

 Nato naredimo mlečno kremo

potrebujemo:

  • 500 ml sladke smetane
  • 350 g mascarponeja
  • 7 lističev želatine
  • 2 jedilni žlici medu
  • 2 x vanilijev sladkor

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodov, tako, da nabreknejo -cca 5min.

  • ko lističi nabreknejo jih dobro ožamemo in damo v stekleno posodico
  • posodico postavimo v mirkovalovko za 10 sekund (1000 W).
  • želatina se popolnoma raztopi do tekočega stanja. Ko se malce ohladi jo vmešamo v kremo.

Lističi bodo dali torti trdnost. 

mlečna krema:

V posodi stepemo smetano, dodamo mascarpone, vanilijev sladkor in med na koncu pa vmešamo še želatino.

V tortni model premera 20 centimetrov položimo čokoladni biskvit, prilijemo 1/2 mlečne kreme, čez njo položimo oblat napolitank (obrežitega ga s tortnim modelom). Napolitanko premažite s karamelo, čez dodajte še en oblat napolitanke, nato spet mlečno kremo in na koncu še čokoladni biskvit.

POZOR- delajte postopoma, oz. počakajte da se prva mlečna krema dobro strdi, saj vam lahko začne teči z modela. Ne pretiravajte s karamelo. Na koncu postavite tortico za eno noč v hladilnik. Nato jo okrasimo s sladko smetano zmešano z 2 paketkoma vanilijevega sladkorja in lešnikovim krokantom. Čokoladnim ganachem ( 150 ml sladke smetane in 200g temne čokolade)- tega polijete po vrhu in vam zapičite kose kinder maxi kinga

  Sporočite kako vam je uspela! :) Ana pravi da je preprosto ODLIČNA!

sku="vipbejba_995,vipbejba_499,vipbejba_10120,vipbejba_20202"}}