SESTAVINE

biskvit:

4 rumenjaki

30 g sladkorja

1 vanilin sladkor

4 beljaki

80 g sladkorja

90 g moke

1 čajna žlička pecilnega praška

1 žlica kakava 150 g jagod,marmelada

nadev:

250 g jogurta

60 g sladkorja v prahu

1/4 l smetane za šlag

2 vrečke utrjevalca za šlag

250 g jagod

 

Priprava:

1
     Penasto umešamo rumenjake in oba sladkorja.

     Beljake in sladkor stepemo v trdni sneg.

     Zmes rumenjakov umešamo v sneg.

     Zmešajte moko, kakav in pecilni prašek. Nato premešamo testo z roko.
 
2
     Mešanico namažemo na pekač (30 x 35 cm), podložen s peki papirjem in pečemo približno 10 minut pri 200 ° C.

     Ohlajeno pecivo damo na nov pekač in odstranimo peki papir.

    Biskvit namažete z jagodno marmelado.

 3

Jogurt pomešamo s sladkorjem v prahu. Stepemo smetano z utrjevalcem za šlag  nato smetano zmešamo z jagodami narezanimi na kocke in umešamo v jogurt.

 

4

Nadev premažemo čez biskvit in biskvit nato pazljivo zarolamo v rolado. Pustite čez noč v hladilniku, da se ohladi. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu ali polijemo s stopljeno čokolado.